10 x de leukste studenten hotspots in Utrecht

#studentenvoer

De stad waar je als student vanzelfsprekend wel eens een biertje doet op Neude en ’s nachts doorslentert naar Janskerkhof, maar tegelijkertijd ook de meest upcoming studentenstad van de afgelopen jaren. Hoewel Utrecht natuurlijk altijd al rijk gevuld was met kroegen en kleine restaurantjes, zijn er de afgelopen jaren flink wat hotspots bijgekomen waar door iedereen over gesproken wordt. Studeer jij in Utrecht? Dan mag jij deze hotspots natuurlijk niet missen! Ga mee op ontdekkingstour en laat je verrassen.

Hotspots Utrecht

THE STREETFOOD CLUB
Sinds anderhalf jaar de ab-so-lute parel van Utrecht. Je kunt hier terecht voor een lekkere brunch, diner en na het diner gaan de gordijntjes dicht en transformeert de lange cocktailruimte met indrukwekkende cocktailbar in een hiphop lounge met jonglerende barmannen, knetterende cocktails en old school hiphop. Dus of je er nou heen komt voor de overheerlijke streetfood, cocktails, muziek of voor het hele hippe instagramwaardige interieur: The Streetfood Club is the place to be!

Janskerkhof 9

RUM CLUB
Het jongere broertje van The Streetfoodclub dat een aantal maanden geleden zijn deuren aan de Oudegracht opende: de Rum Club. Nu de winter bijna voor de deur staat, hunkeren we natuurlijk allemaal naar wat tropischere temperaturen. Voor die tropische vibe ben je bij de Rum Club aan het juiste adres! Caribisch eten, swingende muziek, barmannen in Hawaii-blouses en uiteraard, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, rum. Heel veel verschillende soorten rum. De nieuwste hotspot van Utrecht die je zeker niet mag missen!

Oudegracht aan de Werf 111

TIVOLIVREDENBURG
Als je met de trein Utrecht inrijdt, kun je het grote gebouw van TivoliVredenburg al van mijlenver zien. Fiets je ernaartoe? Dan kun je ten hoogte van Centraal Station de letters die voor het raam staan al op je af zien komen. Om TivoliVredenburg kun je niet heen! Ook de programmering laat niets te wensen over. Van Blof tot Maradonnie en van Kraak en Smaak tot Vunzige Deuntjes. Bij TivoliVredenburg staat er elke dag wel iets op de agenda en is er ongetwijfeld voor ieder wat wils.

Vredenburgkade 11

OME WILLEM
De plek waar elke Utrechtse student wel eens geweest móet zijn om zich op het uitgebreide aanbod aan karaokenummers te storten. Er is namelijk maar één echte karaokebar in Utrecht en dat is Ome Willem. Van donderdag tot zondag kun je hier samen met huis- of studiegenoten ongegeneerd meeblèren met honderden nummers. Het mooie is dat de karaokebar vrijwel altijd volstaat en iedereen bereid is om met je mee te zingen.

Willemstraat 12

CENTRALE BIBLIOTHEEK
Naast al het feesten, moet er ook gestudeerd worden. Daar volgen de meeste studenten immers een studie voor. Natuurlijk kun je terecht in de universiteitsbibliotheek die op de Uithof te vinden is, maar als je je echt even lekker terug wilt trekken moet je bij de Centrale Bibliotheek midden in het centrum zijn. Aan de Oudegracht vind je de bibliotheek boven de boekhandel. Voordeel: je bevindt je midden in de stad, dus kunt na een dag studeren meteen door naar Neude!

Oudegracht 167

STAN & CO
Wie van urban, stoer industrieel en robuust houdt, moet bij Stan & Co zijn. Niet voor niets zijn zij al vroeg geopend, want bij Stan & Co begin je ’s ochtends vroeg met een espresso en kun je tot de late uurtjes genieten van lekker eten en heerlijke wijnen, speciale biertjes en heel veel cocktails. Je drankjes worden bereid en geserveerd door eveneens robuuste barmannen en -vrouwen. Net achter Neude, onder het Utrechtse poolcafé en zeker een echte aanrader.

Ganzenmarkt 16A

LOUIS HARTLOOPER COMPLEX
Het Louis Hartlooper Complex is het bekendste filmhuis van Utrecht. Naast het wekelijkse filmprogramma worden er regelmatig speciale evenementen en filmreeksen gehouden en kan je er terecht voor een borrel om nog even na te kletsen. Een nèt iets andere beleving dan de bioscoop die het zeker waard is om eens te bezoeken.

Tolsteegbrug 1

SOIA
Aangezien Utrecht niet aan de kust ligt, is een strand niet het eerste dat in je opkomt als je aan deze stad denkt. Leer in dat geval SOIA, ofwel Strand Oog In Al, kennen! Stadsstrand SOIA is dé ideale plek om na een zomerse schooldag met je studiegenoten te chillen of lekker met je huisgenoten te eten en de zonsondergang te bekijken. Je kunt er ook terecht voor de buitenbioscoop en leuke feestjes.

Kanaalweg 199

MIYAGI AND JONES
Een van de lekkerste, dan wel niet de lekkerste, Aziatische restaurantjes van Utrecht. Waar je normaal al snel de stad in loopt voor een lekker restaurantje, moet je voor Miyagi and Jones aan de andere kant van het station zijn. Hier kun je genieten van frisse wijntjes, meer dan 30 soorten speciaal bier én Asian gastro- en streetfood en sushi; Aziatische gerechten met hier en daar een westerse twist.

Veemarktplein 42

CHUPITOS
Shotjessss! Bij Chupitos moet je zijn vóór je Janskerkhof, de Beurs of Tivoli inslentert. Chupitos is namelijk dé shotjesbar van Utrecht. Lekkere muziek, een super ruim aanbod aan shotjes en gezellige barmannen en -vrouwen. Dé plek waar de meest legendarische en onvergetelijke avonden beginnen!

Loeff Berchmakerstraat 10

"De meest upcoming studentenstad van de afgelopen jaren"
tivoli-vredenburg-hotspots-utrecht
tivoli-utrecht-studenten
Sollicitatiegesprek
Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe kun je je nou het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Wat zijn de do’s en wat zijn de absolute don’ts? Lees het in deze blog!

Bekijk blog
Hotspots studenten Nijmegen
10 x de leukste studenten hotspots in Nijmegen

Benieuwd naar de tofste hotspots in Nijmegen? Ga mee op ontdekkingstour met Jip en laat je verrassen!

Bekijk blog
Fieldtrip Uganda: een samenleving waarin mensen mét en vóór elkaar leven

Samen met Oxfam Novib bezochten we verschillende vluchtelingenkampen in Uganda. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de blog en bekijk de video

Bekijk blog
Meet Just: Sales Promotor Den Haag

Just is een jaar geleden begonnen bij People Marketing als Sales Promotor in Den Haag, waar hij zich inzet voor verschillende goede doelen..

Bekijk blog