Team Captain Recruitment: wat doe je als recruiter?

#succesverhalen

Wat doet een Talent Recruiter nou eigenlijk? We vroegen het aan Esther, Team Captain Recruitment, wat haar werkzaamheden precies inhouden, wat haar motiveert en wat zij het leukste vindt aan werken bij People Marketing!

Recruitment is elke dag anders

Als Team Captain van het recruitmentteam ben ik medeverantwoordelijk voor het aansturen en monitoren van de kwaliteit van het belteam. Ons team is gevestigd op het hoofdkantoor van People Marketing, in hartje Den Haag. Ik heb dagelijks super leuke gesprekken met potentiële werknemers: studenten die interesse hebben in een (bij)baan als Sales Promotor. Als Sales Promotor ga je samen met de allerleukste collega’s erop uit om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor het goede doel. Je bent continu met mensen in gesprek op verschillende locaties. Van aan de deur tot gave events, festivals en beurzen.

Waar wij op letten is of potentiële Sales Promotors sociaalvaardig, leergierig en enthousiast zijn. Het leuke aan het werk als recruiter zijn de gesprekken die wij voeren. Geen enkel gesprek is hetzelfde, zo leer je ook diverse type mensen kennen. De ene keer heb je een tof gesprek waarin het meteen klikt en in een ander gesprek moet je soms net iets langer zoeken naar raakvlakken. Het belangrijkste is dat je oprecht bent en dat is iets dat ik bij People Marketing zeker heb geleerd!

Groei en ontwikkeling

Ik werk nu bijna twee jaar bij People Marketing en ontwikkel mezelf nog elke dag. Wat mijn werk interessant maakt, is de omgang met verschillende soorten mensen. Door met hen in gesprek te zijn, heb ik inzicht gekregen in de denkwijze van mensen en daardoor een flinke dosis mensenkennis ontwikkeld. Iets dat waardevol is voor de rest van mijn leven!

Daarnaast zijn mijn sociale skills ook verbeterd door dit werk, ben ik gegroeid in het toepassen van salestechnieken, weet ik structuur te creëren en aanhouden én resultaatgericht te werk te gaan. We hebben hier duidelijke doelen voor ogen en dat geeft houvast. Een motivator is zeker de gezelligheid op de werkvloer. Op de vestiging in Den Haag heerst er een hele gezellige en hechte sfeer. Je werkt met allemaal sociale mensen, dat merk je door het hele bedrijf en dat maakt het ook leuk om elke dag weer naar je werk te gaan.

De leukste events en salesgames

Het geeft mij een kick om oprecht leuke gesprekken te voeren met mensen en daarmee targets te behalen. Zo hebben we regelmatig sales games waarbij het de uitdaging is om de beste scores van het team te halen, daartegenover staat een beloning. Voor iemand zo fanatiek als ik geeft zo'n sales game echt een boost! Het feit dat je beloond wordt als je hard je best doet en doelen behaald worden, motiveert enorm! 


Het People Marketing Eindfeest 2018 vond ik super leuk, er heerste zo een gave sfeer! Eerst gingen we met 100 werknemers de straat op om een record te schrijven – iets dat ons lukte, daarna gingen we los op de partyboot. Ik word overigens ook wel eens Esther Verstappen genoemd, omdat ik ooit tijdens het karten bijna alle mannen van het recruitmentteam heb verslagen! Er wordt in ieder geval goed uitgepakt tijdens alle uitjes en events, dus ik kijk er altijd erg naar uit.


"Je werkt met allemaal sociale mensen, dat merk je door het hele bedrijf en dat maakt het ook leuk om elke dag weer naar je werk te gaan."
Bijbaan studenten
Talent Recruiter
Studenten Bijbaan
Top locatie

Er is het afgelopen jaar ontzettend veel veranderd: een verhuizing naar Den Haag, een verbouwing, een hoop nieuwe gezichten en verschuivingen binnen het team. Veranderingen zijn over het algemeen best lastig, maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat deze het afgelopen jaar meer dan positief hebben uitgepakt. De locatie is top, het pand is mooi en bovenal is het team ontzettend gezellig!


De allerleukste bijbaan als Sales Promotor vind je bij ons! Benieuwd naar alle carrière mogelijkheden bij People Marketing? Check dan onze carrière pagina eens!

utrecht-hotspots-studenten
10 x de leukste studenten hotspots in Utrecht

Benieuwd naar de tofste hotspots in Utrecht? Ga mee op ontdekkingstour en laat je verrassen!

Bekijk blog
Sollicitatiegesprek
Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe kun je je nou het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Wat zijn de do’s en wat zijn de absolute don’ts? Lees het in deze blog!

Bekijk blog
Hotspots studenten Nijmegen
10 x de leukste studenten hotspots in Nijmegen

Benieuwd naar de tofste hotspots in Nijmegen? Ga mee op ontdekkingstour met Jip en laat je verrassen!

Bekijk blog
Fieldtrip Uganda: een samenleving waarin mensen mét en vóór elkaar leven

Samen met Oxfam Novib bezochten we verschillende vluchtelingenkampen in Uganda. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de blog en bekijk de video

Bekijk blog