Team Captain Recruitment: wat doe je als recruiter?

#succesverhalen

Wat doet een Talent Recruiter nou eigenlijk? We vroegen het aan Esther, Team Captain Recruitment, wat haar werkzaamheden precies inhouden, wat haar motiveert en wat zij het leukste vindt aan werken bij People Marketing!

Recruitment is elke dag anders

Als Team Captain van het recruitmentteam ben ik medeverantwoordelijk voor het aansturen en monitoren van de kwaliteit van het belteam. Ons team is gevestigd op het hoofdkantoor van People Marketing, in hartje Den Haag. Ik heb dagelijks super leuke gesprekken met potentiële werknemers: studenten die interesse hebben in een (bij)baan als Sales Promotor. Als Sales Promotor ga je samen met de allerleukste collega’s erop uit om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor het goede doel. Je bent continu met mensen in gesprek op verschillende locaties. Van aan de deur tot gave events, festivals en beurzen.

Waar wij op letten is of potentiële Sales Promotors sociaalvaardig, leergierig en enthousiast zijn. Het leuke aan het werk als recruiter zijn de gesprekken die wij voeren. Geen enkel gesprek is hetzelfde, zo leer je ook diverse type mensen kennen. De ene keer heb je een tof gesprek waarin het meteen klikt en in een ander gesprek moet je soms net iets langer zoeken naar raakvlakken. Het belangrijkste is dat je oprecht bent en dat is iets dat ik bij People Marketing zeker heb geleerd!

Groei en ontwikkeling

Ik werk nu bijna twee jaar bij People Marketing en ontwikkel mezelf nog elke dag. Wat mijn werk interessant maakt, is de omgang met verschillende soorten mensen. Door met hen in gesprek te zijn, heb ik inzicht gekregen in de denkwijze van mensen en daardoor een flinke dosis mensenkennis ontwikkeld. Iets dat waardevol is voor de rest van mijn leven!

Daarnaast zijn mijn sociale skills ook verbeterd door dit werk, ben ik gegroeid in het toepassen van salestechnieken, weet ik structuur te creëren en aanhouden én resultaatgericht te werk te gaan. We hebben hier duidelijke doelen voor ogen en dat geeft houvast. Een motivator is zeker de gezelligheid op de werkvloer. Op de vestiging in Den Haag heerst er een hele gezellige en hechte sfeer. Je werkt met allemaal sociale mensen, dat merk je door het hele bedrijf en dat maakt het ook leuk om elke dag weer naar je werk te gaan.

In korte tijd leerde ik:

  • Sales technieken toepassen

  • Raakvlakken creëren met sollicitanten

  • Inspelen op verschillende wensen en behoeften

De leukste events en salesgames

Het geeft mij een kick om oprecht leuke gesprekken te voeren met mensen en daarmee targets te behalen. Zo hebben we regelmatig sales games waarbij het de uitdaging is om de beste scores van het team te halen, daartegenover staat een beloning. Voor iemand zo fanatiek als ik geeft zo’n sales game echt een boost! Het feit dat je beloond wordt als je hard je best doet en doelen behaald worden, motiveert enorm! Het People Marketing Eindfeest 2018 vond ik super leuk, er heerste zo een gave sfeer! Eerst gingen we met 100 werknemers de straat op om een record te schrijven – iets dat ons lukte, daarna gingen we los op de partyboot. Ik word overigens ook wel eens Esther Verstappen genoemd, omdat ik ooit tijdens het karten bijna alle mannen van het recruitmentteam heb verslagen! Er wordt in ieder geval goed uitgepakt tijdens alle uitjes en events, dus ik kijk er altijd erg naar uit.

"Je werkt met allemaal sociale mensen, dat merk je door het hele bedrijf en dat maakt het ook leuk om elke dag weer naar je werk te gaan."
Bijbaan studenten
Talent Recruiter
Studenten Bijbaan
Top locatie

Er is het afgelopen jaar ontzettend veel veranderd: een verhuizing naar Den Haag, een verbouwing, een hoop nieuwe gezichten en verschuivingen binnen het team. Veranderingen zijn over het algemeen best lastig, maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat deze het afgelopen jaar meer dan positief hebben uitgepakt. De locatie is top, het pand is mooi en bovenal is het team ontzettend gezellig!


De allerleukste bijbaan als Sales Promotor vind je bij ons! Benieuwd naar alle carrière mogelijkheden bij People Marketing? Check dan onze carrière pagina eens!

Meet Gaby: mede-captain van het recruitmentteam!

Wat is het leukste aan de recruitmentafdeling van People Marketing? We vroegen het Gaby, Team Captain Recruitment!

Bekijk blog
Sales Promotors zetten zich in voor Save the Children in de C&A

De afgelopen weken hebben onze promotors zich ingezet voor Save the Children in verschillende filialen van de grote modeketen C&A om ...

Bekijk blog
Zomerbaantje
Vakantiebaan gezocht? Lekker bijverdienen doe je als Sales Promotor!

Ben je op zoek naar een toffe vakantiebaan? Voor velen is de zomer de lekkerste én tegelijkertijd duurste tijd van het jaar. Als Sales...

Bekijk blog
Scriptie
Scriptie stress? Wij geven je tips om je laatste studiejaar door te komen!

Na jaren een studie gevolgd te hebben, is het moment aangebroken waarop je moet bewijzen wat je in al die tijd daadwerkelijk hebt geleerd...

Bekijk blog
Fieldtrip_SOS_Kinderdorpen
Fieldtrip Macedonië: mee op klantreis met SOS Kinderdorpen

Wát een mooie ervaring was dit weer, een fieldtrip samen met onze klant SOS Kinderdorpen. SOS kinderdorpen zet zich in voor...

Bekijk blog
Eindexamens
Eindexamens: tips om je examens te overleven

10 tips om jou te helpen de eindexamens te overleven!

Bekijk blog
Tussenjaar
De voordelen van een tussenjaar

Wil jij je tussenjaar maximaal benutten, door waardevolle werkervaring en vaardigheden op te doen, of door te sparen voor een reis?

Bekijk blog
Jocelyn, Team Manager Eindhoven

Hoe ik bij People Marketing terecht ben gekomen? Dat is een grappig verhaal!...

Bekijk blog
Avrum team manager Utrecht
Avrum, Team Manager Utrecht

Na mijn werk als barista in een cafe in Amsterdam en een aantal jaar in het buitenland, kwam People Marketing op mijn pad...

Bekijk blog
Carriere
Brenda, Recruitment Manager

Inmiddels twee jaar geleden werd ik aangesproken op straat door iemand van People Marketing. Ik kende het nog niet maar het klonk leuk...

Bekijk blog