10 x de leukste studenten hotspots in Den Haag

#gezelligheid #studentenvoer

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen waar je je gehele studententijd met niemand anders zou hoeven ruilen. Er valt in 070 namelijk genoeg te ontdekken en beleven om de komende jaren goed door te komen. Zowel op culinair- en uitgaansgebied als educatief- en cultureel vlak is de Hofstad veel mooie plekken rijk. Benieuwd naar de tofste hotspots in Den Haag om je studententijd te slijten? Ga mee op ontdekkingstour met Gaby en laat je verrassen!

Hotspots Den Haag

CLUB GEWOON
Start jij dit jaar met je studie in Den Haag en ben je klaar om het nachtleven te gaan ontdekken? Dan ben je onderdeel van een primeur! Club Gewoon opent namelijk vanaf september haar deuren. Van donderdag tot en met zaterdag kun je er terecht voor goede muziek en een lekker drankje. De eerste Haagse club waar ècht goede soulmuziek gedraaid wordt. Overige muziekstijlen zijn onder andere latin, dance, house, pop en urban muziek.

Herenstraat 6

ZWARTE PAD
Waar staat Den Haag náást de Tweede Kamer, het Koningshuis en Oh Oh Cherso bekend om? Inderdaad, het strand! Als je dan toch in de stad gaat studeren, waarvan een groot deel bekleed wordt door Scheveningen, moet je dit natuurlijk wel goed benutten. En wel op het Zwarte Pad. Het fijnste plekje van Den Haag, waar je bij onder andere Indigo, Whoosah en Colorado Charlie kunt genieten van heerlijk eten en de leukste feestjes. Ga er zeker een kijkje nemen in de zomer!

KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK
De Hofstad zou de Hofstad niet zijn zonder een Koninklijke Bibliotheek. Wil je je goed voorbereiden op je eerste tentamens? Heb je een plek nodig om je af te zonderen om aan je scriptie te werken? Of moet je gewoon nog even last minute blokken voor je deadlines? Met ruim 500 studieplekken is de kans groot dat je hier een plekje vindt om jezelf terug te trekken.

Prins Willem-Alexanderhof 5

CLUB VERS
Vrijwel direct naast station Hollands Spoor en op nog geen vijf minuten van De Haagse Hogeschool vandaan, is de fijne ontbijt- en lunchtent Club Vers te vinden. De naam zegt het al: je kunt hier terecht voor verse sapjes, pancakes, broodjes en wentelteefjes. De inrichting is hip en trendy, maar tegelijkertijd ook heel huiselijk waardoor Club Vers ook geschikt is om je terug te trekken met je laptop en even aan school te werken.

Stationsweg 136a

FOAM
Midden in een van de gezelligste buurten van Den Haag bevindt zich de healthy en vegan hotspot FOAM. Een frisse, lichte locatie met een heerlijke tuin waar je terecht kan voor lekkere biologische koffie, verse sappen, een heerlijke lunch of een goed ontbijt tijdens het studeren.

Frederikstraat 44

GASTROPUB EN BROUWERIJ VAN KINSBERGEN
Een nieuwe parel midden in het Zeeheldenkwartier: Gastropub en Brouwerij van Kinsbergen. Bier, maar dan nèt iets chiquer en op een toffe locatie. Naast de vele verschillende soorten bier, is er ook ruime keuze uit diverse soorten whisky, rum en gin. Ook voor een lekkere borrelsnack ben je bij deze hippe pub aan het juiste adres!

Prins Hendrikplein 15

PIP
PIP Den Haag is gevestigd op een unieke locatie, op maar 10 minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor, in de schaduw van de Haagse industrie. Dé plek die zich focust op de crème de la crème van de elektronische muziek, van ruwe diamanten tot de veteranen in het vak.

Binckhorstlaan 36 M1-60 (BINK36)

WESTBROEKPARK
Het Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Het pronkstuk van het Westbroekpark is zonder enige twijfel het Internationaal Rosarium, een rozentuin waarin tussen eind juni en oktober zo’n 25.000 rozen bloeien op ongeveer 350 bedden. Daarnaast is het de vaste locatie voor de Parade in Den Haag. De tijd van het jaar om de beste sangria te drinken in het zonnetje.

Kapelweg 35

GEMEENTEMUSEUM
Wil je jezelf verrijken met de edele kunst die Den Haag rijk is? Bezoek dan het Gemeentemuseum! Het Gemeentemuseum is een modern paleis voor de kunsten. Van schilderijen van Monet tot fotografietentoonstellingen en van het avontuurlijke leven van Piet Mondriaan tot de Wonderkamers. Een bezoek aan het Gemeentemuseum is altijd een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring.

Stadhouderslaan 41

FELYX
De opkomst van de felyx is als een speer gegaan en sinds afgelopen april kun je ook in Den Haag de stad doorscheuren met deze deelbare scooter. Hoe werkt het? Via de felyx-app kan iedereen direct een e-scooter in de buurt vinden. Huren kost 30 cent per minuut. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kan de e-scooter op een legale plaats worden geparkeerd. Zodra de rit wordt afgemeld in de app, gaat de felyx scooter automatisch op slot. Bespaar jezelf dus drukke tramritjes en cross van school naar de stad en van het strand naar alle hotspots die te vinden zijn in Den Haag!

Download hier de app

"Mooiste stad achter de duinen"
Hotspots Den Haag
Hotspots Den Haag
Hotspots Den Haag
Hotspots Den Haag
Hotspots Den Haag
utrecht-hotspots-studenten
10 x de leukste studenten hotspots in Utrecht

Benieuwd naar de tofste hotspots in Utrecht? Ga mee op ontdekkingstour en laat je verrassen!

Bekijk blog
Sollicitatiegesprek
Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe kun je je nou het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Wat zijn de do’s en wat zijn de absolute don’ts? Lees het in deze blog!

Bekijk blog
Hotspots studenten Nijmegen
10 x de leukste studenten hotspots in Nijmegen

Benieuwd naar de tofste hotspots in Nijmegen? Ga mee op ontdekkingstour met Jip en laat je verrassen!

Bekijk blog
Fieldtrip Uganda: een samenleving waarin mensen mét en vóór elkaar leven

Samen met Oxfam Novib bezochten we verschillende vluchtelingenkampen in Uganda. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de blog en bekijk de video

Bekijk blog