10 x de leukste studenten hotspots in Nijmegen

#gezelligheid #studentenvoer

Nimma! De stad die bekend staat om het Keizer Karelplein, het Kronenburgerpark, het Waalstrandje en natuurlijk de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse. Tevens een van de studentensteden die steeds groter en aantrekkelijker lijkt te worden. Naast de bezienswaardigheden die bij het grote publiek bekend zijn, schuilen er in de Keizerstad nog véél meer toffe plekken waar je je studententijd kunt doorbrengen. Benieuwd naar al deze hotspots in Nijmegen? Ga mee op ontdekkingstour met Jip en laat je verrassen!

Hotspots Nijmegen

DE KAAIJ
Neem een kleine rode vrachtwagen, een uitklapbar, koffie en muziek en je hebt zonder dat je het weet binnen een paar jaar een van de meest begeerde terrassen van Nijmegen gecreëerd. Jaarlijks kijken de inwoners van Nijmegen opnieuw uit naar de opening van De Kaaij en het zomerseizoen dat daarop volgt. Na een lange dag college even ontspannen in de zon met een lekker drankje, goede muziek en gezelligheid om je heen? Breng dan zeker een bezoekje aan cultureel terras De Kaaij!

Lindenberghaven 1

VIERDAAGSEFEESTEN
Het pareltje van de Keizerstad en misschien wel hetgeen waar de meeste Nijmegenaren het meest trots op zijn en het meest naar uitkijken: de Vierdaagsefeesten, ook wel zomerfeesten genoemd. Elk jaar in de derde week van juli tegelijkertijd met de Nijmeegse Vierdaagse zijn er maar liefst 40 verschillende podia in de stad te vinden en kun je genieten van ruim duizend verschillende optredens en feesten. Trommel je vrienden, studie-, of clubgenoten op en breng zeker een bezoekje aan de Vierdaagsefeesten.

HOTEL CREDIBLE
Sinds Credible een aantal jaar geleden haar opwachting maakte, is het hotel niet meer weg te denken uit het Nijmeegse straatbeeld. Niet alleen vanwege het feit dat het herkenbaar is aan de gekleurde schilderingen op de muur en de prominent verlichte letters, maar ook vanwege de goede recensies. Bij Hotel Credible kun je terecht om te kletsen, kijken, studeren, rummikuppen, eten, chillen. Te genieten tussen de hotelgasten, studenten, flexwerkers, late ontbijters, vroege avondeters, verliefde stelletjes naast congresbezoekers. Kortom: alles bij elkaar!

Hertogstraat 1

KRONENBURGERPARK
“Ga die wereld uit, 1 seconde en kijk goed rond in ons paradijs. En vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt..” Frank Boeijen zong het ooit al in het gelijknamige nummer, waarin het over de parel van Nijmegen gaat: het Kronenburgerpark. Zodra het eerste lentezonnetje begint te schijnen, stroomt het park vol met hordes mensen die vanaf deze plek de eerste stralen oppikken. Ideaal om te chillen met studiegenoten of je terug te trekken met een boek en een kleedje.

Kronenburgerplaats 6511

DOWN TOWN
Als je wilt ontbijten, lunchen óf brunchen als een opperstudent moet je bij Down Town op de Kannenmarkt zijn. Het restaurantje hanteert een all day brunch concept wat betekent dat je zelfs na het uitslapen na een stapavond tot in de middaguurtjes nog terecht kunt voor de belangrijkste maaltijd van de dag. Let wel: op maandag en dinsdag zul je je eigen ontbijtjes moeten maken, want Down Town is van woensdag t/m zondag geopend.

Kannenmarkt 16

BROUWERIJ DE HEMEL
Studeren staat gelijk aan bier en bier staat gelijk aan Brouwerij de Hemel. De Hemel is een levend museum; een huisbrouwerij gevestigd op de begane grond en in de kelders van de Commanderie van Sint Jan te Nijmegen. Met een geruim aanbod aan verschillende soorten speciaal biertjes is er voor ieder wat wils te vinden.

Franseplaats 1

DOORNROOSJE
Doornroosje is dé plek waar je moet zijn voor de tofste feesten van Nijmegen. Het poppodium biedt een breed scala aan feesten en concerten. Van een nachtje techno of Vunzige Deuntjes tot een concert van Ronnie Flex of BLØF: in de Doornroosje is er plek voor iedereen.

Stationsplein 11

MOLENSTRAAT
Vraag een willekeurige inwoner van Nijmegen wat het kloppende hart is van het Nijmeegse uitgaansleven en je kunt er vergif op innemen dat iedereen Molenstraat zal zeggen. Voor het grootste feest van Nijmegen moet je tijdens Koningsnacht & -dag, Hemelvaart, de Vierdaagsefeesten en de Introductieweken van de HAN & RU in de Molenstraat zijn. Daarnaast kun je natuurlijk ook al je weekenden, donderdagen en eigenlijk gewoon elke dag slijten in de populaire Molenstraat!

Molenstraat

WAALSTRAND
De zomerdagen lopen op zijn einde, maar ga je studeren in Nijmegen dan heb je in ieder geval nog wat zomers voor de boeg. Op zoek naar een plek om lekker te bakken in de zon, verkoeling te zoeken, corona’s te drinken of met zonsondergang nog een lekkere wandeling te maken. Wees gezegend, want je bevindt je in de stad waar het Waalstrandje op een steenworp afstand ligt.

Ossenwaardpad

GROTE MARKT
De Grote Markt is de spil van het centrum, met gezellige cafés, restaurants, eetgelegenheden, winkels en De Waagh, met de Stevenskerk en het standbeeld van Mariken van Nieumeghen. De plek waar hordes andere studenten te vinden zijn, want dit is waar je met z’n allen gaat chillen ná je tentamens en vóór je de kroegen in de Molenstraat in gaat.

Grote Markt

"De stad die bekend staat om het Keizer Karelplein, het Kronenburgerpark, het Waalstrandje en natuurlijk de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse"
Hotspots Nijmegen
Hotspots studenten Nijmegen
Hotspots
Hotspots studenten
utrecht-hotspots-studenten
10 x de leukste studenten hotspots in Utrecht

Benieuwd naar de tofste hotspots in Utrecht? Ga mee op ontdekkingstour en laat je verrassen!

Bekijk blog
Sollicitatiegesprek
Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe kun je je nou het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Wat zijn de do’s en wat zijn de absolute don’ts? Lees het in deze blog!

Bekijk blog
Fieldtrip Uganda: een samenleving waarin mensen mét en vóór elkaar leven

Samen met Oxfam Novib bezochten we verschillende vluchtelingenkampen in Uganda. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de blog en bekijk de video

Bekijk blog
Meet Just: Sales Promotor Den Haag

Just is een jaar geleden begonnen bij People Marketing als Sales Promotor in Den Haag, waar hij zich inzet voor verschillende goede doelen..

Bekijk blog