10 x de leukste studenten hotspots in Leiden

#gezelligheid #studentenvoer

Leiden, de stad waar de historie je om de oren vliegt en waar het druist van studenten. Kenmerkend voor de stad zijn namelijk de vele studentenverenigingen, studentenhuizen, hogeschool en universiteit. Ook de eeuwenoude grachten, hofjes en monumenten maken de stad een lust voor het oog. Ben jij net je studie gestart in Leiden en benieuwd naar de leukste spots in Leiden? Ga mee op ontdekkingstour en laat je verrassen!

Hotspots Leiden

GEBR. DE NOBEL
Gebr. de Nobel is by far één van de tofste uitgaansplekken in Leiden. Door een breed scala aan de meest uiteenlopende feesten en concerten is er hier plek voor iedereen. Naast de verschillende genres en stijlen, ligt de focus ook op entertainment voor allerlei verschillende leeftijden. Nieuw in Leiden? Dan wordt dit ongetwijfeld een plek waar je vele onvergetelijke nachten zal gaan beleven!

Marktsteeg 4-8

LEIDENS ONTZET
3 oktober zal voor de meeste inwoners van Nederland niet heel veel meer zijn dan de dag vóór dierendag, maar voor Leidenaren is dit de dag waar ze het hele jaar naar toe leven. Op 2 en 3 oktober vieren jong en oud van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat dat Leiden in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden. Het Leidens Ontzet is hét feest van het jaar waar de hele stad op z’n kop staat en iets dat je zeker niet mag missen als je in Leiden studeert!

LOT EN DE WALVIS
Aan de rand van het centrum aan een klein haventje bevindt zich Lot en de Walvis. Het begon ooit met Lot en haar busje genaamd ‘de Walvis’. Lot reisde de hele wereld over en zo kwam ze allerlei culturen, stranden, cafeetjes, restaurants en mensen tegen. Hier in Leiden is Lot thuis en heeft ze al haar souvenirs, herinneringen en ideetjes verzameld en deze komen allemaal samen bij Lot en de Walvis.

Haven 1

DE WAAG
De Waag, ook wel de huiskamer van Leiden, is dé plek waar je terecht kunt om te lunchen of dineren onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of in de glazen nieuwe aanbouw. Je kunt hier van ’s ochtends tot ’s avonds eten, wat drinken, vergaderen of je terugtrekken om te studeren. Laat je meenemen in deze speciale beleving en geniet van deze hotspot!

Aalmarkt 21

PIETERSKERKCAFÉ
Het Pieterskerkcafé bevindt zich, zoals de naam al enigszins weggeeft, in een oude kerk midden in het centrum. In de oorspronkelijke bibliotheek van de kerk kun je terecht voor een kopje koffie, gratis wifi en rust. Kortom: de perfecte studieomgeving.

Kloksteeg 16

BELGISCH BIERCAFÉ OLIVIER
Leiden bruist van de studenten en al die studenten moeten natuurlijk allemaal ergens terecht kunnen voor bier. Het Belgisch Biercafé Olivier is gevestigd in het voormalig St. Elisabeth ziekenhuis aan de Hooigracht. Een wederom historisch pand dat bijdraagt aan het karakter van de stad die bruist van interessante geschiedenis en met ruim zestig verschillende soorten bier is de keuze reuze!

Hooigracht 23

ANNIE’S
Je kunt met recht zeggen dat Annie’s het mooiste terras van Leiden heeft. Deze populaire spot is altijd gezellig druk en serveert lekkere gin & tonics en cocktails. Tevens de ideale plek om onder een dekentje op het verwarmde terras midden op het water te kijken naar alle boten die voorbij komen. Annie’s is zowel ’s zomers als ’s winters the place to be!

Hoogstraat 1A

ROOS
Bij ROOS kan je de hele dag door ontbijten, lunchen of iets daartussenin. Yoghurt, huisgemaakte granola, vers fruit, biologische eitjes, goedgevulde broodjes, net-uit-de-oven-zoetigheden. Ook voor een goede kop koffie voor, na of tijdens je colleges moet je bij ROOS zijn. Alle producten worden zelf bereid of er worden lokale producten van ambachtelijke Leidse winkels gebruikt.

Botermarkt 12

HORTUS BOTANICUS
Niets relaxter dan met verstand op nul naar buiten als je brak of juist heel zen bent. De Hortus Botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en is ideaal als je een dag wil slenteren en ondertussen wil genieten van rust, prachtige tuinen, opvallende gewassen en een beetje Nederlandse historie. Uiteraard ook een prima plek om je lekker terug te trekken en in de studieboeken te duiken.

Rapenburg 73

DE KROEG
De Kroeg die elke Leidse student wel op z’n duimpje kent: De Kroeg. Muziek, bier, shotjes en medestudenten is dé formule voor een geslaagde avond. Je vindt De Kroeg vanaf het begin van de Haarlemmerstraat in de richting van de Breestraat aan je rechterhand. Een plek waar je waarschijnlijk veel zult komen gedurende je studietijd!

Kort Rapenburg 4

"Leiden, de stad waar de historie je om de oren vliegt en waar het druist van studenten"
utrecht-hotspots-studenten
10 x de leukste studenten hotspots in Utrecht

Benieuwd naar de tofste hotspots in Utrecht? Ga mee op ontdekkingstour en laat je verrassen!

Bekijk blog
Sollicitatiegesprek
Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe kun je je nou het best voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Wat zijn de do’s en wat zijn de absolute don’ts? Lees het in deze blog!

Bekijk blog
Hotspots studenten Nijmegen
10 x de leukste studenten hotspots in Nijmegen

Benieuwd naar de tofste hotspots in Nijmegen? Ga mee op ontdekkingstour met Jip en laat je verrassen!

Bekijk blog
Fieldtrip Uganda: een samenleving waarin mensen mét en vóór elkaar leven

Samen met Oxfam Novib bezochten we verschillende vluchtelingenkampen in Uganda. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de blog en bekijk de video

Bekijk blog