De voordelen van een tussenjaar

#grensverleggend #groei #studentenvoer

‘’Wat ga jij na je examens doen?’’ Een vraag die vrijwel alle eindexamenstudenten voorbij horen komen en waarop men eigenlijk altijd wel een uitgestippeld plan als antwoord verwacht. Waar sommige jongeren al van kleins af aan precies weten welke studie ze willen gaan doen en waar ze uiteindelijk naartoe willen, is dit voor anderen nog een groot vraagteken. En dat is helemaal niet erg! Een tussenjaar is hiervoor de ideale oplossing en heeft veel voordelen. Het is een jaar waarin je kunt nadenken over wat je nu precies wilt, jezelf leert kennen, even lekker op reis kan óf alvast wat waardevolle werkervaring kunt gaan opdoen. Er zijn genoeg opties om je tussenjaar op een effectieve manier in te vullen, dus je hoeft zeker niet een heel jaar stil te zitten. Sterker nog: misschien wordt dit wel jouw allertofste en drukste jaar ooit!

TUSSENJAAR IN HET BUITENLAND

Nieuwe mensen, nieuwe ervaringen en een nieuwe taal: allemaal voordelen die komen kijken bij een reis naar het buitenland tijdens je tussenjaar. Het is natuurlijk wel even iets anders dan een vakantie naar Spanje of Griekenland. Tijdens een langdurige reis word je namelijk uitgedaagd om eens even buiten je veilige comfortzone te treden. Of je nu helemaal alleen de wereld gaat verkennen of het samen met een vriend(in) doet: het blijft super spannend! Zo heb je voor het eerst niet je ouders, familie en vaste vriendengroep om op terug te vallen en zul je alles opnieuw moeten leren kennen, maar gelukkig went alles. Misschien wel zo erg dat je niet eens meer terug wilt naar ons koude kikkerlandje.

WERKEN EN CASHEN

Natuurlijk is het helemaal geen straf om in Nederland te blijven. Ook hier kun je het maximale uit je tussenjaar halen, door bijvoorbeeld alvast werkervaring op te doen. Als starter ligt de wereld aan je voeten en heb je super toffe studentenbanen voor het uitkiezen. Een studentenbaan betekent naast hard werken ook vooral lekker verdienen, veel verantwoordelijkheden en uiteraard ook weer veel nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast biedt een werkplek je de kans om jezelf te ontwikkelen, door te groeien en er achter te komen wat nu precies je ambities zijn.

Tussenjaar voordeel

VRIJWILLIGERSWERK

Vrijwilligerswerk is een ideale manier om je te oriënteren op de toekomst. Naast het feit dat je jezelf ontwikkelt, is het natuurlijk een unieke ervaring waarbij je ook eens de tijd hebt om je in te zetten voor een ander. Of je nu naar Ghana gaat om de plaatselijke bevolking te hulp te schieten of eens binnenloopt bij een verzorgingshuis om de hoek: de mogelijkheden zijn enorm. Er zijn veel organisaties te vinden die gespecialiseerd zijn in het zoeken naar een juiste plek om voor een langere tijd vrijwilligerswerk uit te oefenen en je daarbij kunnen helpen.

De voordelen op een rijtje:

  • Reizen naar het buitenland

  • Extra veel geld verdienen

  • Waardevolle werkervaring opdoen

  • Bewuste studiekeuze maken

KLAARSTOMEN VOOR DE TOEKOMST
Al met al is de juiste studie kiezen misschien nog wel moeilijker dan je eindexamens maken. Waar je ook voor kiest, maak er een jaar van waar je in ieder geval iets uithaalt en later met veel plezier op terugkijkt. Er zijn geen regels over de manier waarop je je tussenjaar zou moeten invullen, maar het biedt je wel de kans om goed na te denken over de manier waarop je de daaropvolgende jaren wilt invullen. Of het nu op educatief, sociaal of financieel gebied is: de kansen liggen voor het oprapen, dus pak ze!

"Kiezen is een groeiproces."
Sales_Promotor
Tussenjaar_eindexamens
Eindexamens 2019

Wil jij je tussenjaar maximaal benutten, door waardevolle werkervaring en vaardigheden op te doen voor je CV, of door te sparen voor een wereldreis? Meld je aan als Sales Promotor en werk aan je toekomst!

Hotspots studenten Nijmegen
10 x de leukste studenten hotspots in Nijmegen

Benieuwd naar de tofste hotspots in Nijmegen? Ga mee op ontdekkingstour met Jip en laat je verrassen!

Bekijk blog
Slingeren aan het rad en breinbrekende dilemma’s tijdens Oh Oh Intro

Den Haag verwelkomt ieder jaar meer dan 8500 nieuwe studenten tijdens de Oh Oh Intro-week, waar wij ook stonden met onze stand!

Bekijk blog
Hotspots
10 x de leukste studenten hotspots in Den Haag

Benieuwd naar de tofste hotspots in Den Haag om je studententijd te slijten? Ga mee op ontdekkingstour met Gaby en laat je verrassen!

Bekijk blog
Meet Danny: Team Manager Amsterdam

Danny volgt het Commercieel Management Traineeship en is verantwoordelijk voor de vestiging in Amsterdam. Lees hier zijn blog!

Bekijk blog
Meet Debby: Office Manager

Als Office Manager is Debby verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen binnen de vestigingen en op het hoofdkantoor.

Bekijk blog
Meet Anouk: Accountmanager

Onze Accountmanager Anouk zet zich al meer dan drie jaar elke dag in voor de groei van de organisatie en de relaties met onze klanten.

Bekijk blog
Fieldtrip Uganda: een samenleving waarin mensen mét en vóór elkaar leven

Samen met Oxfam Novib bezochten we verschillende vluchtelingenkampen in Uganda. Benieuwd naar de ervaringen? Lees de blog en bekijk de video

Bekijk blog
Meet Nina: Brand Recruitment Marketeer

Van headhunting en sollicitatiegesprekken tot campagnes opzetten: onze Brand Recruitment Marketeer Nina is van alle markten thuis!

Bekijk blog
Meet Maxime: Kwaliteitsmedewerker

Hoe combineer je een baan bij People Marketing met ambities buiten de organisatie? We vroegen het Maxime van het serviceteam!

Bekijk blog
Meet Gaby: Captain Recruitment

Wat is het leukste aan de recruitmentafdeling van People Marketing? We vroegen het Gaby, Team Captain Recruitment!

Bekijk blog